Poiana Campina - Campina - Doftana - Telega - Mislea - Tufeni - Baicoi - Schela - Floresti
Calinesti - Catina - Filipestii de Targ - Ungureni - Bratasanca - Zalhanaua - Manesti
Cocorastii-Grind - Chesnoiu - Persunari - Ghioldum - Cocorastii-Colt - Postarnacu
Cornesti - Hodarasti - Catunu - Bujoreanca - Butimanu - Lucianca - Cocani - Darmanesti - Crevedia
Buftea - Mogosoaia - Bucuresti
Judetul Prahova, Judetul Dambovita, Judetul Ilfov, Romania
15 septembrie 2018 / distanta parcursa: +110 km
Din Campina spre Bucuresti, pe ocolite. Locuri si oameni. Cu o viteza. Vreme buna pentru miscare. SSP, continuare, grup placut. Ritm bun. Istorie. Ruine. O ploaie torentiala pe sosea.
Multumiri Cristian (FB / grupul Fratia Bicicletei) pentru invitatie, pentru traseul propus si tuturor pentru tura!
Sambata dimineata. Bucuresti. Ora 8. Gara de Nord. Casa de bilete. Coada. Bilete la trenul Regio Calatori R16031. Peron. Turisti. Tren plin. Destul de multi bicicisti. Spre Campina. Soare. Cer senin. Nori. Soare. Un nor negru si o ploaie torentiala. Incident pe sosea fara urmari grave. Apa rece de baut, apa din put. Locuri si momente de istorie. Sosele aglomerate si trafic intens. Popas in Buftea. Cateva picaturi si un Bucuresti colorat la apus.
Traseul cu bicicleta incepe de la Gara Campina, din Poiana Campina, pe drumul judetean DJ100E spre Campina. Bulevardul Carol I. Intamplator, scurt popas, Festivalul Serbarile Toamnei Campina 2018. Mai departe, pe Calea Doftanei, pe drumul judetean DJ102I si, apoi, pe DJ100E, se trece prin Doftana si se ajunge in Telega. Mai departe, pe valea raului Mislea, se trece prin Mislea si se ajunge in orasul Baicoi, urmand drumul judetean DJ100F pana la intersectia cu drumul national / european DN1 / E60. Dupa aproximativ 1 kilometru se intra pe drumul judetean DJ720 spre Floresti. Popas. Domeniul Cantacuzino. Palatul Cantacuzino / Micul Trianon de la Floresti. Apoi, dupa trecerea podului peste raul Prahova, se merge pe drumul judetean DJ101P prin Calinesti si Catina pana in Filipestii de Targ. Oprire. Conacul Pana Filipescu. Istorie. Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino. Ruine. Mai departe, dupa Ungureni si Bratasanca, se intra pe drumul judetean DJ101A care trece prin Zalhanaua si Manesti, mergand pe langa Parcul Callimachi - Vacarescu, si se ajunge in Cocorastii-Grind, urmand Chesnoiu, Persunari si Ghioldum. Urmeaza Cocorastii-Colt de unde se continua pe drumul national DN1A, trecand din Judetul Prahova in Judetul Dambovita, ajungand in Postarnacu,
urmand Cornesti, Hodarasti, Catunu, Bujoreanca, cu un plin de apa rece, Butimanu, Lucianca, Cocani, Darmanesti si Crevedia. Se trece din Judetul Dambovita in Judetul Ilfov si se ajunge in Buftea. Popas mai lung. Din Buftea se continua pe DN1A si se ajunge in Mogosoaia si, apoi, Bucuresti, zona Piata Unirii, punctul de final al traseului pe bicicleta.
Bucuresti, Gara de Nord
Gara Campina / Poiana Campina, Judetul Prahova
Campina, Judetul Prahova
Doftana, Judetul Prahova
Telega, Judetul Prahova
Mislea, Judetul Prahova
Baicoi, Judetul Prahova
DN1
Floresti, Judetul Prahova
Palatul Cantacuzino / Micul Trianon de la Floresti
Palatul Cantacuzino (Palatul Domnitei sau Micul Trianon) a fost construit la Floresti Prahova de boierul Gheorghe Grigore Cantacuzino pentru nepoata sa, Alice. Palatul Cantacuzino, realizat de arhitectul Ion D. Berindey si construit de mesteri francezi in stil eclectic francez, cu elemente predominante rococo si neoclasice, este astazi un monument istoric in stadiul de ruine.
Calinesti, Judetul Prahova
Catina, Judetul Prahova
Filipestii de Targ, Judetul Prahova
Conacul Pana Filipescu - muzeu
Conacul Pana Filipescu a fost construit in secolul al XVII-lea in stil traditional, cu foisor si coloane. A fost construit de marele logofat Pana Filipescu, sotul Mariei Cantacuzino, fiica cea mare a postelnicului Constantin Cantacuzino
Mosia a apartinut familiei Filipescu pana dupa Primul Razboi Mondial, cand a fost vanduta familiei Cantacuzino. In prezent, conacul se afla in administrarea Muzeului de Istorie si Arheologie Prahova.
Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino - ruine
Palatului postelnicului Constantin Cantacuzino din Filipestii de Targ, ruina, prezinta inceputurile stilului brancovenesc in ansamblurile boieresti din Tara Romaneasca.
Constantin Cantacuzino isi construieste, la mijlocul secolului al XVII-lea, o resedinta luxoasa care, la inceput a secolului al 19-lea sufera distrugeri cauzate de cutremur si este lasata in paragina ajungand o ruina si nu s-a pus problema reconstructiei.
Bratasanca, Judetul Prahova
Manesti, Judetul Prahova
Judetul Prahova - Judetul Dambovita
Postarnacu, Judetul Dambovita
Bujoreanca, Judetul Dambovita
Fantenele, Judetul Dambovita
Lucianca, Judetul Dambovita
Buftea, Judetul Ilfov
Mogosoaia, Judetul Ilfov
Bucuresti
|
|
Poiana Campina - Campina - Doftana - Telega
Mislea - Tufeni - Baicoi - Schela - Floresti
Calinesti - Catina - Filipestii de Targ - Ungureni
Bratasanca - Zalhanaua - Manesti - Cocorastii-Grind
Chesnoiu - Persunari - Ghioldum - Cocorastii-Colt
Postarnacu - Cornesti - Hodarasti - Catunu
Bujoreanca - Butimanu - Lucianca - Cocani
Darmanesti - Crevedia - Buftea
Mogosoaia - Bucuresti
Judetul Prahova, Judetul Dambovita,
Judetul Ilfov, Romania
Distanta totala parcursa: 114.2 km
Timp total: 5 ore si 40 minute
Viteza medie: 20.2 km/h
Viteza maxima: 45.2 km/h
fotografii © KERUCOV .ro
/ 15 septembrie 2018
aparat foto Olympus Stylus TG-850
|
|